Deelkeuringen & Andere

Door onze jarenlange aanwezigheid in de sector en ervaring met alle soorten schepen, locaties en opdrachten, kunnen wij naast de aankoopkeuringen, expertises, mediation, taxatie, vaarscholing en transport ook een reeks andere diensten aanbieden. 

Hieronder vindt u een oplijsting van andere mogelijke opdrachten waarvoor u op onze expertise kan rekenen:

 

Deelkeuringen

Soms volstaat het om slecht een gedeelte van het schip of zijn functies te keuren. Ook dan kan je bij ons terecht.

Enkele voorbeelden van deelkeuringen:

  • Gaskeuring - als Hiswa erkend gaskeurbedrijf voeren wij gaskeuringen uit op uw schip. Bij goedkeuring van de installatie ontvangt u een certificaat van goedkeuring met een geldigheid van 3 jaar.

  • Lekproef - ​met gespecialiseerd apparatuur, gebaseerd op ultrasoon geluid, onderzoeken we het schip en controleren de dichtheid van ramen, deuren, brandstoftanksruimen...

  • Motorkeuring - tijdens een motorkeuring testen we de koppakking op lekker, de motorfundatie en trillingsdempers, de brandstofleidingen, de brandstoftank vul- en ontluchtingsleidingen, de luchtfilter, het uitlaatsysteem, de koelwatersystemen, antivriestest van gesloten koelvloeistofsystemen, smeeroliesysteem, motorbedrading, V-snaren en poelies, motorpaneel, dynamo inclusief meting van laadstroom en -spanning, de startaccu inclusief accuanalyse, keerkoppeling, stuwdruklager, uitlijning van de voortstuwingsinstallatie

  • Osmose vochtmeting - we voeren een PH-meting om osmose op te sporen, voeren een visuele inspectie uit en vochtmetingen.

  • Proefvaart - Een schip of jacht dat vaart levert de meest nauwkeurige inschatting op van het bereik van de motor en andere installaties rechtstreeks betrokken bij het varen. Daarom raden wij ook steeds een proefvaart aan, voor zowel occasie als nieuwe schepen, als aanvulling op de verschillende inspecties en controles in stilstand. We kijken naar het vaargedrag, navigatie-eigenschappen, functioneren van de motor, hulpwerktuigen, ankers, nautische instrumenten, … Daarbovenop beoordelen wij ook ruimte en functionaliteit, comfort, geluidshinder en veiligheid aan boord.

  • Thermografische warmtemeting - deze keuring laat toe de motor te evalueren zonder deze te demonteren. Met deze methoden kunnen we vroegtijdig slijtage van draaiende assen, lagers en keerkoppelingen opsporen.

  • Ultrasone huiddiktemeting Bij stalen of aluminium schepen kan de dikte van de huid en structuur gemeten worden zonder de verf te beschadigen. Vooral voor het onderwaterschip, roer en schroef wordt deze keuring veel aangevraagd. Zowel corrosie als elektrolyse wordt zo vroegtijdig opgespoord.

Andere

Bouwbegeleiding

Laat u een eigen schip bouwen of een bestaand schip verbouwen? Ook dan staan we u graag bij met onze kennis en ervaring. 

Er komt namelijk heel wat bij kijken, ook al gaat u zelf niet aan de slag als vakman. Voor uw droomschip op u wacht in de jachthaven moet er onder andere een werf gezocht en aangesteld worden. U stelt ook een pakket samen met eisen en wensen op waarin vormgeving, kenmerken en extra features worden bepaald.

Tenslotte moet uw opgeleverde boot nog een laatste maal door een onafhankelijke expert worden gecontroleerd. Een heel proces waar wij u graag bij begeleiden. 

Technisch advies

Met hun erkenning als technisch adviseur kunnen onze experten u ondersteunen bij bouw- en/of herstellingswerken.

Onze focus ligt hier op de verbetering van productiviteit, de noodzaak van herziening en het identificeren en verhelpen van problemen.

Zo adviseren wij over manieren om te voorkomen dat kosten oplopen, processen te versnellen, kosten te drukken, bij het kiezen van materialen, productieprocessen ed., bij het voorspellen van levensverwachting en economische levensvatbaarheid​

Vragen over één van onze diensten?